website templates

Wat is IPTV ?

Alles wat je moet weten

Duizenden zenders, alleen in één abonnement. Met IPTV kan het. De afkorting IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. IPTV verschilt van de traditionele televisie, doordat het signaal via een IP protocol ontvangen wordt. Bij een normale televisie wordt het signaal meestal via een COAX kabel verstuurd. Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over IPTV.

De beste kwaliteit 1080p 50fps

Onze service die we aanbieden is geschikt voor smart tv, smartphone/tablet, laptop/pc, android box, mag, formuler, linuxbox, dreambox, vu solo, apple tv, raspberry pi etc. 

Premium zenderaanbod

Bekijk 24/7 live naar de premium filmzenders, u kunt ook gebruik maken van video on demand waar u op elk gewenst moment van de dag een film of serie naar keuze kunt bekijken. 

Live sports

Bekijk live uw favoriete match wereldwijd, de sportzenders bestaan onder andere uit ziggo sports, fox sports, play sports, bein sports, sky sports. 


IPTV, wat heb je nodig?
Om van IPTV gebruik te kunnen maken heb je alleen internet en een afspeel apparaat nodig zoals een TV, smartphone, Tablet, mediaspeler of iets wat in de buurt komt, IPTV kan werkelijk overal.


IPTV Pakket
In principe heb je met IPTV geen limiet op het aantal zenders. Je kunt alle zenders bekijken die in het pakket van je keuze zitten. Je kunt dus de keuze maken voor het zenderpakket waar jij het meeste voor voelt. Heb je geen SMART TV? Dan kun je alsnog gebruik maken van IPTV. Met zogenoemde IPTV Bundel pakketten kun je een mediabox en een IPTV pakket samen kopen.


IPTV app
Deze app is voor de mensen met een SMART TV, die geen decoder naast de televisie willen neerzetten. De app (dus niet voor de telefoon), geeft de mogelijkheid om IPTV te kijken zonder dat daar de decoder bij nodig is. Let wel: alleen de app downloaden is niet voldoende. Je hebt wel degelijk een IPTV abonnement nodig om van de app gebruik te kunnen maken. Het activeren van de app duurt ongeveer 5 minuten. 


IPTV op meerdere TV’s in huis?
Dat kan. Het enige is dat je voor iedere televisie een aparte decoder of IPTV app nodig hebt. Een nadeel van deze constructie kan zijn dat het netwerk langzamer wordt. Dit komt doordat iedere IPTV stream bandbreedte nodig heeft. Als er tegelijkertijd IPTV wordt gekeken, kan dit dus nadelig zijn voor de snelheid van de stream.


IPTV 4K
Er zijn verschillende aanbieders van IPTV die suggeren 4K beeld te leveren. 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd en zorgt ervoor dat je televisie kunt kijken in de hoogste resoluties. Sommige IPTV aanbieders pronken dus met het feit dat zij de meeste zenders hebben in de hoogste kwaliteit. Helaas is dit in geen enkele keer het geval. 4K resolutie voor live televisie bestaat (nog) niet. De hoogste resolutie die met IPTV kan worden gebruikt is 1080p.
Nog een kanttekening bij 4K beeldresolutie is dat het erg lastig blijkt om het verschil te zien met Full HD (1080p) of HD-ready (720p). Hoe goed je de kwaliteit kunt zien, ligt vaak aan de afstand waarop je televisie kijkt. Zo is het vanaf vier meter (bijna) niet meer te zien of het gaat om 4K, Full HD of HD-ready. Naast de afstand speelt de grootte van de televisie zelf ook een belangrijke rol.

Vergelijkingstabel Providers

In de onderstaande tabel hebben we alles op een rijtje gezet. We vergelijken ze met de zenderpakketten van de grote providers in Nederland.
Wat opvalt is dat de geboden pakketten allemaal erg op elkaar lijken.
Het enige waar echt verschil in zit, is de prijs per maand.
Ben je van plan om een IPTV abonnement af te sluiten?

IPTV: Prijs per maand Kanalen
Holland IPTV Compleet pakket10,00500+
NL Providers:Prijs per maandKanalen
Interactieve TV KPNvanaf 51,5065
Interactieve TV Ziggovanaf 39,9577
Interactieve TV Tele2vanaf 33,0054